Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ριζοσπαστικό θρησκευτικό φανατισμό στην Ευρώπη

 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer με θέμα: «Θρησκευτικός ριζοσπαστισμός: Μια πρόκληση για την Ευρώπη».
 
Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο ανέφερε τα εξής:
 
«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Πρέσβη, κυρίες και κύριοι, με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, σε αυτήν την εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Konrad Adenauer για να ακούσουμε πιστεύω δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις, για ένα θέμα το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής, τουλάχιστον, επικαιρότητας. 
 
Είναι μεγάλη η χαρά μου να καλωσορίσω στην Ελλάδα τον καθηγητή Gilles Kepelέναν κοινωνιολόγο, έναν ερευνητή, έναν βαθύ μελετητή των συνθηκών διαβίωσης στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας. Έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει την καριέρα του στην κατανόηση του Ισλάμ και σε ζητήματα ενσωμάτωσης του Ισλάμ στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα. 
 
Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω βέβαια και τον Ν. Δένδια, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και καλό φίλο, ο οποίος θα δώσει μια άλλη πτυχή. Θα μας μιλήσει για την πτυχή  των θεμάτων ασφάλειας στα ζητήματα που αφορούν το αντικείμενο της σημερινής συζήτησης. 
 
Τα ζητήματα του θρησκευτικού ριζοσπαστισμού έχουν μπει για τα καλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα. Είναι ζητήματα που δεν τα αντιμετωπίζουμε με την ανάλογη προσοχή στη χώρα μας. Βρίσκονται, όμως, στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, ειδικά σε χώρες όπως η Γαλλία, όπου διαπιστώνουμε ότι, στο πλαίσιο και της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

from Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη http://ift.tt/2dekRfC
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου